Бившият министър на здравеопазването, кардиохирургът и реформатор Масуд Пезешкиан спечели президентските

...
Бившият министър на здравеопазването, кардиохирургът и реформатор Масуд Пезешкиан спечели президентските
Коментари Харесай

Реформатор спечели изборите в Иран

Бившият министър на опазването на здравето, кардиохирургът и реформатор Масуд Пезешкиан завоюва президентските избори в Иран. Това заяви представителят на изборните управляващи на страната Мохсен Еслами, предадоха международните организации.

Според резултатите от обработката на всички 30,530 млн. бюлетини, подадени на втория тур на изборите, Пезешкиан е спечелил 16,384 млн. гласа или минимум 53,6 % от общия брой.
    
Консерваторът Саид Джалили, представител на иранския водач във Висшия съвет за национална сигурност на републиката, е получил 13,538 млн. гласа или 44,3 %. 

Пезешкиан е деветият президент на Иран.

Избирателната интензивност на втория тур е била 49,8 %.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР